Vragen & voorwaarden

Om u zo goed mogelijk te kunnen helpen vindt u hieronder een overzicht met de meest voorkomende vragen en de algemene voorwaarden die wij hanteren. Mocht het antwoord op uw vraag er toch niet bij staan dan horen wij dit graag, u kunt hiervoor gebruik maken van ons contactformulier.

MATERIAAL & ONDERHOUD

Waarom de keuze voor meubels gemaakt van binten?

Een bint is eigenlijk een ander woord voor een draagbalk en worden voornamelijk in de bouw gebruikt waarbij zij zorgen voor de ondersteuning van vloeren en plafonds. Binten worden veelal gemaakt van Noord-Europees langvezelig vurenhout en hebben de afmetingen 50 x 150 mm ( breedte x dikte). Vanwege de duurzaamheid, het geleefde karakter en de dikte van het hout zijn deze binten uitermate geschikt voor het vervaardigen van meubels met een robuuste uitstraling.

Het hout krimpt of zet uit?

Hout is een natuurproduct, dit betekent dat hout kan werken. Ons hout wordt voorafgaand aan gebruik langdurig gedroogd waardoor het krimpen wordt beperkt. Toch is het altijd mogelijk dat onder invloed van temperatuur het hout enigszins zal krimpen of uitzetten. Zo kunnen meubels bij binnen gebruik in de winter bij een lage luchtvochtigheid krimpen en kunnen meubels bij gebruik buiten door het opnemen van vocht uitzetten. Het is dus altijd aan te raden om de luchtvochtigheid van de ruimte regelmatig te controleren.  De ideale luchtvochtigheid, voor mensen, in huis ligt tussen de 40 en 60% en voor houten vloeren, meubels en instrumenten is 55% de meest ideale luchtvochtigheid.

Kunnen meubels gemaakt van binten ook buiten staan?

Meubels gemaakt van binten zijn zeer zeker ook geschikt voor buiten. Sterker nog regen, wind en zon geven het hout een uniek karakter. Wanneer de meubels het gehele jaar buiten staan adviseren we om de levensduur van de meubels te verlengen deze te behandelen met een daarvoor geschikte beits, lak of olie. Daarnaast is het verstandig om de meubels tijdens het najaar en de wintermaanden een klein stukje van de grond te halen om zo optrekkend vocht tegen te gaan. Het plaatsten van de meubels op een (extra) tegel is al voldoende.

Hoe onderhoud  en verwijder ik vlekken uit deze houten meubels?

Verwijderen van vlekken: De meeste gangbare vlekken kunt u goed verwijderen met een zeer vochtige doek. Lastigere vlekken zoals vetvlekken met groene zeep of bijvoorbeeld viltstift met behulp van een schuursponsje wel altijd met de lengterichting van de binten mee wrijven en alleen wanneer de meubels onbehandeld zijn omdat u anders de beits of lak verwijdert.

Periodiek onderhoud: De keuze van onderhoudsmiddelen is afhankelijk van de wensen die u heeft. Wanneer u uw meubels onbehandeld wenst te laten dan hoeft u geen onderhoud te plegen anders dan het verwijderen van eventuele vlekken. Mocht u uw meubels willen beschermen dan kunt u deze inwrijven met een blanke bijenwas (meerdere keren behandelen voor het beste resultaat). Uiteraard kunt uw de meubels ook beitsen, lakken, verven of in de olie zetten.

BESTELLEN EN BETALEN

Kan ik de meubels komen bekijken?

Aangezien al onze meubels op maat worden gemaakt beschikken wij niet over een showroom waarin onze meubels te bezichtigen zijn, uiteraard hebben wij wel wekelijks meubels van onze klanten klaar staan voor transport. Indien u meubels wilt komen bekijken neemt u dan eerst even contact met ons op via ons contactformulier.

Wat is de levertijd?

Onze meubels worden op maat en speciaal naar wens van u als klant gemaakt, dit betekent dat wij geen meubels op voorraad hebben. Desondanks hanteren wij een korte levertijd van gemiddeld 2 weken voor kleine meubels tot 6 weken voor grote meubels  Mochten er afwijkende levertijden van toepassing zijn dan zullen wij u hier per e-mail van op de hoogte stellen.Wanneer u uw meubels (om dringende redenen) snel nodig heeft, geef dit dan aan wanneer u een bestelling doet.

Hoe kan ik een bestelling plaatsen?

U plaatst een bestelling door ons contactformulier in te vullen.

1. Vul u persoonlijke gegevens is zoals naam en e-mail

2. In het opmerkingenveld kunt u aangeven welke meubels u wenst te bestellen. Voor een snelle afhandeling is het belangrijk dat u duidelijk aangeeft om welke type meubel het gaat, wat de door u gewenste afmetingen zijn en welke eventuele behandeling u de meubels wenst te geven. Ook kunt u hier aangeven of u de meubels bezorgt moeten worden. Om de bezorgkosten te bepalen ontvangen wij graag u postcode en huisnummer. 

3. Maak de bestelling definitief door onderaan op de knop ‘verzenden’ te klikken

Hoe weet ik of mijn bestelling geplaatst is?

Als uw bestelling geplaatst is ontvangt u binnen 24 uur een bevestigingsmail met uw bestelgegevens, de factuur van de bestelling en de leveringsmogelijkheden. Heeft u na 24 uur de bevestigingsmail niet ontvangen dan is uw bestelling helaas niet gelukt. Wij willen u vragen in dat geval contact met ons op te nemen via de_bint@ziggo.nl

Kan ik mijn bestelling wijzigen/annuleren?

U kunt uw bestelling kosteloos wijzigen of annuleren tot het moment dat de aanbetaling aan ons is voldaan. Wanneer u na het voldoen van de aanbetaling een bestelling wenst te wijzigen en/of annuleren dan zullen wij hiervoor wijzigings- of annuleringskosten in rekening brengen.  De hoogte van deze kosten zullen per bestelling bepaalt worden.

 Waaruit bestaat de prijs?

Alle genoemde prijzen van de producten op onze website  zijn inclusief 21% BTW en exclusief eventuele verzend- of bezorgkosten.

Wat zijn de betaalmogelijkheden?

U heeft de keuze uit verschillende betaalmogelijkheden:

1. U betaalt het volledige bedrag contant:

Dit is mogelijk wanneer u een bestelling plaatst waarvan het totaalbedrag lager is dan € 100,- en alleen wanneer u de producten zelf komt afhalen.

2. U doet een aanbetaling via de bank en restantbetaling contant:

U doet alleen de aanbetaling vooraf via de bank op rekeningnummer NL48INGB0009404029 t.n.v. R.P.L.N. Hogendorp te Rijswijk o.v.v. het van ons ontvangen factuurnummer. Het restant bedrag betaalt u contant bij levering of bij het afhalen van de meubels. Wanneer u de meubels wilt laten bezorgen betaalt u naast de aanbetaling ook de bezorgkosten aan.

3. U doet zowel de aanbetaling als wel de restantbetaling via de bank:

Na u bestelling doet u de aanbetaling via de bank op rekeningnummer NL48INGB0009409029 t.n.v. R.P.L.N. Hogendorp te Rijswijk o.v.v. het ontvangen factuurnummer. Zodra de aanbetaling op de rekening staan zullen wij u bestelling in productie nemen en gaat de  levertijd in.

Let op! Kleinere meubels die wij via Post.nl kunnen versturen dienen ten aller tijde volledig inclusief de verzendkosten vooraf te worden betaald.

Wat is  het bedrag van de aanbetaling?

Wanneer u een bestelling doet waarvan het totaalbedrag hoger is dan € 100,- inclusief BTW vragen wij om een aanbetaling van maximaal 20% voordat wij u bestelling in productie nemen. Dit percentage van 20% is zonder de eventuele verzend- of bezorgkosten, deze dienen volledig aanbetaald te worden. De restantbetaling doet u contant bij het afhalen of bij de levering van de door u bestelde producten of vooraf via de bank.

BEZORGEN EN AFHALEN

Waar moet ik mijn meubels afhalen?

Wanneer uw bestelling gereed is staan ze voor u klaar in onze werkplaats aan de Van Alphenstraat 63 AD in Voorburg. In de regel zullen wij 1 week voordat de meubels gereed zijn contact opnemen om het moment van levering af te spreken. 

 Is het mogelijk om mijn meubels te laten bezorgen?

U kunt uw bestelling zelf komen afhalen maar het is uiteraard ook mogelijk om uw meubels te laten bezorgen. Wanneer u uw meubels thuisbezorgd wenst te hebben zullen wij voor de kleinere meubels gebruik maken van de diensten van Post.nl. De grotere meubelstukken bezorgen wij zelf. Wanneer u graag uw bestelling thuis wilt laten bezorgen kunt u dit op het bestelformulier aangeven. Wij zullen dan contact met u opnemen om de bezorgkosten en  moment van levering met u te bespreken. 

Wat zijn de kosten om mijn meubels te laten bezorgen?

De kosten om uw meubels te laten bezorgen zijn afhankelijk van het gewicht en de afmetingen. Kleinere, lichtere  meubels kunnen via Post.nl verzonden worden de prijs hiervan is € 20,- (01-01-2019). De bezorgkosten van grotere meubelstukken zijn naast het formaat/gewicht afhankelijk van de afstand vanaf Voorburg en zullen per bestelling worden bepaald.

ALGEMENE VOORWAARDEN

De Bint Houtspeciaalzaak is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel te Den Haag onder het handelsnummer 60597967 en is gevestigd aan de Van Alphenstraat 63Z, 2274NC te Voorburg. Voor onze algemene voorwaarden klik hier